Dé referentie voor industriële coatings in België

Onze diensten

Voorbehandeling

Erg belangrijk bij poederspuiten, natlakken en/of plastificeren is wat de klant niet te zien krijgt: de voorbehandeling van een werkstuk. Het doel van deze behandeling is alle onzuiverheden van het metaal te verwijderen zodat een goede hechting en een verminderd risico op corrosie worden gegarandeerd. Met de voorbehandeling staat of valt de kwaliteit van elke oppervlaktebehandeling. Daarom kiest Almaplast voor elk object de beste voorbewerking.

Natlak

Natlakken zijn vloeibare producten die organische deklagen vormen. Bij Almaplast worden vaak meerdere lagen aangebracht die als regel niet dezelfde samenstelling hebben, maar waarbij iedere laag een specifieke functie vervult. Voor het aanbrengen van decoratieve coatings beschikt Almaplast over zowel een manuele als een automatische natlakcabine.


Poedercoating

Poedercoating vormt een deklaag van organisch materiaal die als doel heeft het voorwerp te verfraaien en/of te beschermen tegen corrosie. Het unieke kenmerk van poedercoaten is de manier van aanbrengen waarbij een mengsel van droog poeder en lucht op het te behandelen materiaal wordt aangebracht. Almaplast beschikt over drie productielijnen waar uw stukken met de meeste zorg worden bewerkt.


Wervelsinteren

Wervelsinteren of plastificeren (dip-coating) is een techniek waarbij het poeder in een bak met poreuze bodem door luchtinblazing gefluïdiseerd wordt. Bij deze techniek bereikt Almaplast laagdiktes van 200µm tot 600µm en meer.


Refurbishment

Almaplast verleent zeer graag haar medewerking aan diverse moderniseringsprojecten.


Assemblage

Als toeleverancier kan Almaplast voor elke gevraagde nabewerking (o.a. montage, zeefdruk, verpakking) instaan, in eigen atelier of in onderaanneming. Almaplast kan u helpen, en dit van begin tot einde. Dat is onze service!