Dé referentie voor industriële coatings in België

Over Almaplast

Almaplast NV (Kontich) is één van de weinige metaalcoaters die gespecialiseerd is in zowel poedercoaten als plastificeren als natlakken. Almaplast legt zich toe op het bekleden van metalen voorwerpen en werkstukken met poeders. 

De te behandelen voorwerpen worden hierbij gespoten (= elektrostatisch poederspuiten) of gedompeld (= wervelsinteren of plastificeren).

Zowat vijftien jaar geleden breidde het bedrijf zijn activiteiten uit met natlaktoepassingen, een totaal andere techniek dan de bewerking met poeders, maar wel met meer mogelijkheden.

Het klantenbestand situeert zich binnen de meest uiteenlopende economische sectoren: de automobielindustrie, de luchtvaart, het openbaar vervoer, de bouw, de medische en farmaceutische apparatuur, de meubelindustrie, de waterwerken, enz.

Het bedrijf vergaarde de voorbije decennia de nodige expertise in oppervlaktebehandeling en kan als flexibele kmo zowel orders van 100.000 stuks als kleine series van 10 stuks aan. Kwaliteit – met oog voor detail – komt altijd op de eerste plaats en wordt gegarandeerd door een modern machinepark, zowel voor voorbehandeling als voor coating.

Almaplast is ISO9001-gecertificeerd en exporteert dertig procent van zijn omzet naar de buurlanden.


Meer informatie


Vertel ons uw idee voor een prijsaanvraag